preskoči na sadržaj

Osnovna škola Frana Krste Frankopana Osijek

 

Kreativni vikend naše pedagoginje

Kreativnošću otkrivamo

„Tko, kada je potrebno, može ogradu pretvoriti u ljestve, zavjesu u haljinu, sanduk u stol, krpu u lutku, mikroskop u oružje, u tom je trenutku kreativan.“

Kreativnost dolazi od latinske riječi creare što znači stvarati, rađati,... Ono predstavlja vještinu koja se uči i razvija, ali je za to potrebno mnogo vremena, ustrajnosti, motivacije, znanja. Karakteristike kreativnosti su: originalnost, neuobičajenost, spontanost, primjerenost, vrijednost, domišljatost. Kreativne osobe posjeduju osobine poput otvorenosti, kritičnosti, fleksibilnosti, energičnosti, produktivnosti, nekonvencionalnosti, smisla za humor. Nadalje, kreativnost je pitanje trenutne inspiracije, maštovitosti i slobode izražavanja svakog čovjeka. Biti kreativan zahtijeva spremnost na pogrješke prije dolaska do cilja, do uspjeha. Kroz kreativnost otkrivamo u sebi nešto novo, nešto što do sada nije izašlo na vidjelo. Potrebno je ponekad izaći iz okvira uobičajenih misli i prepustiti se istraživanju novih ideja. Einstein, Tesla, Bach, Mozzart, Van Gogh,... samo su neke od poznatih kreativnih ličnosti.

 

 

Funky ogrlica

Potrebno: deblji konac boje prema želji, igla, stari papir (dnevne novine, časopis,…), škare

Izrezati papiriće dimenzija 5 x 5 cm, slagati ih kao harmoniku, kroz sredinu provlačiti iglu s  koncem te slagati po želji.

 

 

Samo moja bilježnica

Potrebno: ostatci papira, deblji karton, ukrasna vrpca, sušene naranče, limuni i sl.

Osušiti naranče na radijatoru. Papir izbušiti, umetnuti u također izbušeni karton i uvezati ukrasnom vrpcom prema želji. Dati mašti na volju i ukrasiti narančama, perlama,…

 

 

Njam recept za čips od jabuka

Potrebno:  jabuke, lim i papir za pečenje

Jabuke oprati i obrisati, narezati na tanke ploške (1 mm), staviti na lim za pečenje obložen papirom za pečenje te peći na programu vrućeg zraka na temperaturi 100 °C  oko 60-90 minuta, dok ne porumene i ne postanu hrskave. Poslužiti u zdjelice i uživati!

Priredila Ana Petrović, pedagoginja


Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Nastavna satnica

Razredna nastava - online

Evo kako izgleda online nastava

Online knjižnica FKF

Školska liječnica