preskoči na sadržaj

Osnovna škola Frana Krste Frankopana Osijek

Stručna služba - školska pedagoginja, psihologinja i knjižničarka -

STRUČNA SURADNICA - ŠKOLSKA PEDAGOGINJA:

Ana Petrović, mag. pedag. i edu. phil.

 

ponedjeljak i četvrtak od 8 do 14 h

utorak i srijeda od 12 do 18 h

 

prvi i treći petak u mjesecu od 8 do 14 h

drugi i četvrti petak u mjesecu od 12 do 18 h

 

tel: (031) 575-126

e-mail: ana.petrovic9@skole.hr

 

STRUČNA SURADNICA - ŠKOLSKA PSIHOLOGINJA:

Jadranka Oberman-Sebenji, prof. psihologije

 

ponedjeljak i četvrtak od 12 do 18 h

utorak i srijeda od 8 do 14 h

 

prvi i treći petak u mjesecu od 12 do 18 h

drugi i četvrti petak u mjesecu od 8 do 14 h

 

tel: (031) 575-126

E-mail: jadranka.oberman-sebenji@skole.hr

Instagram profil: kutak.psihologa.fkf   (uređuje psihologinja pripravnica Valentina Ageljić)

 

STRUČNA SURADNICA - ŠKOLSKA KNJIŽNIČARKA:

Ana Šebo, dipl. knjižničar i prof. hrvatskog jezika i književnosti

 

ponedjeljak, srijeda i petak od 8 do 14 h

utorak i četvrtak od 12 do 18 h

 

 

e-mail: ana.sebo@skole.hr

 


vijesti

Upisi u prvi razred

Autor: Jadranka Oberman-Sebenji, 31. 5. 2021. 16:52

Upisi u prvi razred održat će se  7. i 8. lipnja 2021. (ponedjeljak i utorak) u vremenu od 8 do 12 h i od 16 do 19 h ispred glavnog ulaza u školu.

Prilikom upisa, roditelj ili staratelj nije dužan donositi rodni list i domovnicu djeteta već samo svoju osobnu iskaznicu ili drugu javnu ispravu kojom može potvrditi identitet i mjesto prebivališta/boravišta. Potrebno je također ponijeti svoju kemijsku olovku.

Roditeljski sastanak održat će se 30. lipnja s početkom u 18 h.

Stručna služba 

 

 

 

 

 
 [više]

Izazovi mentalnog zdravlja mladih

Autor: Jadranka Oberman-Sebenji, 23. 4. 2021. 10:59

Svi znamo da je tinejdžersko doba vrlo burno i ponekad je i roditeljima i tinejdžerima teško  nositi se s promjenama koje ono nosi i u normalnim životnim uvjetima. Ovo doba obilježeno pandemijom i posebnim mjerama pod kojim živimo te online nastavom, možemo reći da predstavlja dodatni izazov za mentalno zdravlje naše djece. Upravo iz tog razloga, želeći roditelje potaknuti na pažnju i dodatne razgovore s djecom, na roditeljski sastanak za roditelje učenika 6. i 7. razreda pozvali smo gošću, dr Mariju Kribl iz Centra za zdravstvenu zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje bolesti ovisnosti. Svojim sadržajnim predavanjem dr Kribl dotakla se svih važnih čimbenika koji danas utječu na mentalno zdravlje djece tinejdžerske dobi te znakove na koje posebno trebamo obratiti pažnju, i kao roditelji i kao djelatnici škole.

 

 [više]

Najljepše oblikovane hrvatske knjige 2020.

Autor: Ana Šebo Glibušić, 12. 4. 2021. 09:14

Nakon odmora, nastavljamo s divnim knjižnim pregledima <3
 
Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu zaključila je natječaj "Hrvatska lijepa knjiga za 2020. godinu", koji je raspisala na poziv Zaklade Stiftung Buchkunst radi odabira najljepše oblikovanih hrvatskih knjiga za međunarodni natječaj Best Book Design from all over the World i za izložbu Book Art International.
 
Na natječaj je prijavljeno rekordnih 210 izdanja, od kojih je stručni ocjenjivački sud izabrao njih 18. Donosimo vam naslovnice te ljude i ustanove zaslužne za njihov nastanak:
 
 [više]

Ožujak u znaku prevencije

Autor: Jadranka Oberman-Sebenji, 6. 4. 2021. 11:18

Mjesec ožujak bio je u znaku prevencije, u suradnji s Odjelom za prevenciju MUP-a. Šestaši su imali priliku čuti nešto o pravilnom i fer navijanju na utakmicama kroz predavanje "Budi navijač a ne razbijač", a sedmašima je održano predavanje pod nazivom: "Legiranje, ne drogiranje". Učitelji su poslušali predavanje o sigurnosti djece na internetu, kako bi mogli ukazivati učenicima na probleme na koje bi mogli naići te efikasno reagirati ako do njih dođe.

Više informacija o održanim predavanjima i dojmove učenika možete pročitati klikom na "više".

 [više]

Knjige uz koje smo odrastali

Autor: Ana Šebo Glibušić, 30. 3. 2021. 13:27

U nedostatku prostora da uživo upriličimo ovu divnu ideju - pripremili smo za vas prazničnu virtualnu šetnju <3 Naslovnice 8 dječjih knjiga uz koje smo (sretno) odrasli! Nadam se da ćete uživati u njima, kao što smo mi uživali istražujući :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Otkrijte ju "klikom" na sljedeću poveznicu:
 [više]

FOTO n a t j e č a j

Autor: Ana Šebo Glibušić, 29. 3. 2021. 10:38

2021. proglašena je službeno godinom čitanja! Zbog smanjenih mogućnosti organizacije kreativnih i zabavnih sadržaja uslijed pandemije, jedna od aktivnosti kojoj možemo posvetiti više svog vremena upravo je čitanje.

Želimo vidjeti kako ti provodiš vrijeme čitajući – pošalji nam fotografiju s kim, gdje ili kako čitaš! Sve će fotografije biti izložene u prostoru škole, a autor najbolje fotografije osvaja knjigu <3

 

 

Označi ih na Instagramu #čitamposvuda #godinačitanja. Pošalji ih u inboks knjižničarke u Teams. Pošalji ih u inboks Facebook profila Knjižnica OŠ Frana Krste Frankopana Osijek. Radujemo se fotkama :)

 [više]

Obojeni u ružičasto...

Autor: Jadranka Oberman-Sebenji, 25. 2. 2021. 11:14

Zadnje srijede u mjesecu veljači obilježava se Dan ružičastih majica. Ružičaste majice postale su zaštitni znak borbe protiv vršnjačkog nasilja. I mi smo jučer bili obojeni u ružičasto i izjasnili smo se jasno:

MI SMO PROTIV NASILJA!

Kako je to izgledalo i što smo sve radili, pogledajte na facebook profilu: 

https://www.facebook.com/O%C5%A0-Frana-Krste-Frankopana-Osijek-102085428462394/

 [više]

Obojimo svijet tolerancijom

Autor: Jadranka Oberman-Sebenji, 16. 11. 2020. 17:32

Povodom Međunarodnog dana tolerancije koji se obilježava 16. studenog nekoliko izabranih učenika 4., 5. i 6. razreda obišli su naselje Sjenjak u pratnji pedagoginje, knjižničarke i psihologinje te podijelili prolaznicima poruke tolerancije. Ukratko, poručili su odraslima: "Želimo svijet u kojemu su različitosti bogatstvo, a ne razlog za sukobe!"

Prolaznici su pozitivno reagirali na ovu akciju, a učenici su bili zadovoljni što su učinili još jedan mali korak za poboljšanje svijeta u kojemu živimo.

Još nekoliko fotografija možete vidjeti klikom na "više".

 [više]

Kreativne radionice "online"

Autor: Jadranka Oberman-Sebenji, 27. 10. 2020. 11:26

Učenici 5. i 6. razreda, sudionici projekta "Škola za 21. stoljeće, škola za kreativnost", imali su priliku sudjelovati u kreativnim radionicama koje su, zbog epidemiološke situacije, održane "online", u subotu 17. listopada.

U organizaciji udruge "Klikeraj", koja je i nositelj projekta, ponuđene su razne zanimljive radionice, kao npr. "Kako da veza ne bude bez veze", "Animiraj se", "Radio drama", "Svjetleće čestitke" i mnoge druge. 

Naravno da je svima draže raditi uživo i u društvu vršnjaka, ali i u ovoj iznimnoj situaciji učenici su bili zadovoljni ponuđenim. Njihove dojmove i produkte radionica možete pogledati klikom na "više".

 

 [više]

Informacije i dezinformacije

Autor: Jadranka Oberman-Sebenji, 20. 4. 2020. 11:59

U današnje vrijeme djeca u velikoj mjeri koriste društvene mreže (pogotovo u zadnjih mjesec dana) na kojima su izloženi ogromnom broju informacija. Kako razlikovati istinite informacije od dezinformacija te pomoći djetetu da ono razvije kritičko mišljenje i ne uzima svaku medijsku informaciju zdravo za gotovo, donosimo u tekstu na sljedećoj poveznici: 

https://www.medijskapismenost.hr/koronavirus-i-dezinformacije-savjeti-za-roditelje/

 [više]

"PRESPAVANJAC" u školskoj knjižnici

Autor: Jadranka Oberman-Sebenji, 14. 11. 2019. 09:18

I ove godine održali smo već tradicionalni edukativno-zabavni školski projekt "Prespavanjac u školskoj knjižnici" povodom Mjeseca školskih knjižnica te Mjeseca hrvatske knjige. Noćni čitateljski susret održan u školskoj knjižnici 8./9. studenog 2019. godine obilježila je tema Kreativnost u poduzetništvu. Učenici su pomoću kreativnih tehnika smišljali priču te izradili slikovnice koristeći matematičku slagalicu „tangram“. Nakon radnog dijela vrijeme do odlaska na spavanje proveli su u igranju društvenih igara i gledanju filma.

Sanja Vujnovac, školska knjižničarka

Kako nam je bilo, pogledajte i pročitajte klikom na "više". 

 [više]

Natjecanje u brzini čitanja i razumijevanju pročitanog

Autor: Jadranka Oberman-Sebenji, 10. 11. 2019. 12:43

Povodom Mjeseca hrvatske knjige, 31. listopada i 7. studenog 2019. godine održano je natjecanje u brzini i razumijevanju čitanja za učenike 2. i 3. razreda. Natjecanje se održalo u čitaonici, a provodile su ga pedagoginja i knjižničarka. Sudjelovalo je 28 učenika pri čemu su svi pokazali izvrsnost u odnosu na dob. Svi su učenici nagrađeni priznanjem. No, najbolje od najboljih razveselile su  i glavne nagrade.

Učenici koji su osvojili prva 3 mjesta su:

1. mjesto  Lisa  2.a, Jasen  3.c

2. mjesto  Lea  2.b, Ana  3.b

3. mjesto  Matej  2.b, Nika  3.a

Čitaj da maštaš, da sanjaš, da se opustiš, da razmišljaš smiley

Pedagoginja

Ana Petrović

Klikom na "više" možete pogledati fotografije i pročitati što učenici misle o ovom natjecanju.

 [više]

Pozornica puna talenata

Autor: Jadranka Oberman-Sebenji, 5. 4. 2019. 15:32

U četvrtak, 4. travnja održan je sedmi po redu Frankotalent - školska smotra talenata. Ove godine predstavilo se 40 izvođača u 18 točaka, a svojom izvedbom počastili su nas i gosti - Plesni klub Kick i Breakdance klub Blindovi. 

Voditeljica Ena Palić, učenica 7. b odlično se snašla u voditeljskoj ulozi te preuzela i dio koji je bio namijenjen Lovri Brekalu iz 6. c, a koji je, na žalost, ostao kod kuće u temperaturi.

Program je otvorio Lovro Zec iz 8. b, prošlogodišnji pobjednik i iskusni virtuoz na violini, taktovima mađarske mazurke. 

1. mjesto osvojio je Matej Vidaković iz 3. c koji je velikom brzinom složio cijelu rubikovu kocku.

2. mjesto podijelile su Sara Hojsak iz 1. b (plesna točka) i Mare Tokić, 5. b koja je napisala, uglazbila i otpjevala pjesmu "Zima".

3. nagradu podijelile su Majić Mirna iz 4. b (plesna točka), Lenka Buha, 4. b (s pjesmom "Sweet but psycho") i Matea Rob iz 1. a (plesna točka).

Posebnu nagradu dobile su učenice 4. c koje su kroz svoju točku pokazale više talenata - Dora Ugljarević, Ana Grgić, Iva Grgić, Lucija Andabaka i Gaia Rajković. Izvele su scensku igru "Jezici" koju je napisala sama Dora.

Svi su izvođači dobili pohvalnice za hrabro sudjelovanje jer za izlazak na scenu treba puno hrabrosti. I zaslužili su jedan veliki pljesak!

Zahvaljujemo sponzorima nagrada:

  • Pizzeria La Rosa
  • Unikom Osijek d.o.o. - Zoološki vrt
  • Kinematografi Osijek
  • Dječje kazalište "Branko Mihaljević" Osijek

Više fotografija možete pogledati klikom na "više".

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Forum
POPIS TEMA
Nema tema.

Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Nastavna satnica

Razredna nastava - online

Evo kako izgleda online nastava

Online knjižnica FKF

Školska liječnica