preskoči na sadržaj

Osnovna škola Frana Krste Frankopana Osijek

vijesti

Prva sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Osijeka

Autor: Jadranka Oberman-Sebenji, 13. 5. 2021. 14:14

U subotu, 8. svibnja 2021.g. u prostorijama Društva „Naša djeca“ grada Osijeka održan je prvi sastanak Dječjeg gradskog vijeća Grada Osijeka. Bilo je prisutno dvadesetak djece vijećnika – predstavnika iz osnovnih škola Osijeka i okolice. Kada smo se svi okupili predstavili smo se na neobičan način - morali smo nacrtati tri stvari koje nas najbolje predstavljaju i izložiti ih pred ostalima. Nakon toga održana je svečana prisega i svaki član vijeća posebno je prisegnuo da će poštovati odluke Dječjeg gradskog vijeća i da ćemo redovito i aktivno sudjelovati u iznošenju ideja. Dogovorili smo se da ćemo dječjeg gradonačelnika ili gradonačelnicu između nas izabrati na slijedećem sastanku kada se malo bolje upoznamo. Naš prvi sastanak završio je veselo, domjenkom na kojem smo se počastili sokom i grickalicama.  

Katja Perković, 6.b 

predstavnica Škole u Dj. gradskom vijeću

 [više]

Izbori za Dječje gradsko vijeće Grada Osijeka

Autor: Jadranka Oberman-Sebenji, 23. 4. 2021. 10:28

U ponedjeljak je u školi bio građanski odgoj na djelu. Učenici 4., 5. i 6. razreda izašli su na biralište i glasovali kao na pravim izborima: za predstavnika naše škole u Dječjem gradskom vijeću Grada Osijeka. 

Za predstavnika se kandidiralo čak 24 kandidata koji su i poslali svoje životopise te naveli koje probleme u gradu vide kao ključne da bi život djece bio lakši, bolji i sadržajniji. 

Najveći broj glasova osvojila je Katja Perković, učenica 6. b.

Čestitke Katji i puno uspjeha u predstavljanju škole!

Za zamjenika smo imali i drugi krug izbora jer je dvoje učenika imalo isti broj glasova. U drugom krugu izabrana je Lana Bukvić Buljubašić, učenica 6. a. Čestitamo i Lani na izboru!

Atmosferu izbora možete pogledati kroz foto galeriju klikom na "više".

 [više]

Vijeće učenika u šk. godini 2020./21.

Autor: Jadranka Oberman-Sebenji, 10. 10. 2020. 11:28

U srijedu, 7. listopada, održana je prva sjednica Vijeća učenika u školskoj godini 2020./21. Na žalost, aktualne (ne)prilike povezane s epidemijom COVID-19 nisu nam dozvolile sastajanje uživo nego je sjednica održana online. Sve članove Vijeća na početku je pozdravio ravnatelj Antun Ptičar i poželio puno uspjeha u radu. Nove i stare članove Vijeća psihologinja je upoznala s njihovim pravima i obvezama te ciljevima Vijeća učenika.

Za predsjednika Vijeća izabran je Hrvoje Ladić iz 7. b, a njegova zamjenica je Anja Ištoka Otković iz 8. c. 

Čestitamo novim predstavnicima učenika i želimo im puno uspjeha u radu za dobrobit njihovih vršnjaka, a na ponos Škole!

 [više]

Sjednica preko video poziva

Autor: Jadranka Oberman-Sebenji, 24. 5. 2020. 14:01

Kako je sva nastava "preselila" u internetski svijet, tako smo i 3. sjednicu Vijeća učenika održali u preko video poziva. Odazvalo se 22 predstavnika (od ukupno 24). Jedina točka dnevnog reda bila je nastava na daljinu. Svaki predstavnik razrednog odjela dobio je priliku reći nešto o svojim osobnim, kao i dojmovima  njegovih vršnjaka. Postavljali su pitanja i davali komentare. Sjednici je prisustvovao i ravnatelj Antun Ptičar, a kasnije se pridružila i pedagoginja Ana Petrović. Ravanatelj je odgovarao na pitanja kao što su: 

  • Kako će se zaključivati ocjene?
  • Hoće li osmaši imati ispraćaj?
  • Što će biti s ekskurzijom osmaša?

I još neka druga.

Zaključak je da je većina učenika uglavnom zadovoljna s nastavom na daljinu, uz neke male zamjerke. Mlađi učenici bi se rado vratili u školske klupe, dok oni stariji priželjkuju da ova školska godina ipak završi na daljinu. 

Sjednicu je vodila psihologinja Jadranka Oberman-Sebenji

 [više]

Vijeće učenika u školskoj godini 2019./20.

Autor: Jadranka Oberman-Sebenji, 22. 10. 2019. 08:27

U utorak, 1. listopada održana je prva sjednica Vijeća učenika u školskoj godini 2019./20. Za predsjednika Vijeća izabran je Anđelo Vrdoljak iz 8. c, a za njegovog zamjenika Lovro Zelić iz 8. a. 

Članove Vijeća na početku sjednice pozdravio je ravnatelj škole Antun Ptičar i zaželio im uspješan rad u ovoj školskoj godini. Psihologinja je članove Vijeća upoznala s njihovim pravima i obvezama te pozvala na davanje prijedloga za aktivnosti Vijeća u ovoj školskoj godini. Izabrani su učenici koji će raditi na izradi programa rada te taj prijedlog izložiti na sljedećoj sjednici.

Članovi Vijeća iznijeli su niz prijedloga za poboljšanje "školskog života" koje će predsjednik Vijeća iznijeti ravnatelju škole.

Psihologinja

 [više]

  

U četvrtak, 4. listopada održana je prva sjednica Vijeća učenika u  školskoj godini 2018./19.. Na sjednici je nazočilo 20 učenika. Sve prisutne pozdravio je i ravnatelj Antun Ptičar te ih potaknuo na aktivan doprinos razvoju škole kroz Vijeće.

 Za predsjednika Vijeća izabran je Roko Maras iz 8. a, a za zamjenika Nick Steiner iz 7. c. Izabran je i programski odbor koji će se sastati i na temelju prijedloga članova zajedno sa psihologinjom donijeti program rada Vijeća.

Plan i program rada za ovu školsku godinu objavit ćemo na mrežnim stranicama škole.


Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Nastavna satnica

Razredna nastava - online

Evo kako izgleda online nastava

Online knjižnica FKF

Školska liječnica